инвестицииС бляскава церемония в столичния хотел Маринела винарска изба ЗЛАТЕН РОЖЕН представи пред над 350 гости своята колекция бутикови вина, нови мащабни инвестиции, изцяло нов профил и продуктов директор – италианският винен експерт и енолог Федерико Ричи. Събитието уважиха посланици, представители на дипломатически мисии, колеги винари, партньори и приятели като Любен Дилов-син, Милен Велчев, Георги Мамалев, Димитър Туджаров — Шкумбата, Мехмед Дикме и др. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха винаги забавният модератор и актьор Сашо Кадиев, прелестните гласове на Веси Бонева и Донна, елегантният пловдивски джазмен Петър Салчев и ансамбъл Чинари.

Харизматичният Федерико, който има зад гърба си забележителен опит като експерт-винар, преподавател в италиански университети и консултант на прочути винарски изби в Тоскана и извън Италия, разказа с емоция за първия си контакт със земята по долината на Струма, с почвата, въдуха, вятъра, лозята и хората. Той бързо усеща, че това място е създадено от природата за вино. Впечатлен е от вината на Златен Рожен, които се характеризират с наситена структура и добре изразени сортови качества. Енологът изрази увереност, че продуктите от винената листа на избата ще се наложат за кратко време като едни от най-разпознаваемите на пазара.

Федерико е от 10 години в България, а със Златен Рожен работи от близо една година, като от 1 януари 2018 г. заема поста Продуктов мениджър. Под неговата професионална експертиза започва бързата експанзия на Златен Рожен. През 2017 г. е финализирана сделката по придобиването на техен конкурент, като благодарение на това увеличават своите собствени лозови масиви с над 500 декара първокласни лозя, техника и модерна поливна система, с което се превръщат в един от големите винопроизводители в района на долината на река Струма.

Още снимки от събитието може да разгледате в нашата галерия.