маруся осиковска

Управителят на ЗЛАТЕН РОЖЕН ТРЕЙД EООД Маруся Осиковска бе избрана за член на УС на Германско-българската индустриално-търговска камара (АНК) от общото събрание на камарата, което се проведе на 15 юни тази година. Изборът й е оценка за нейните качества на оперативен мениджър, амбицията й да развива българо-германските търговски отношения в сферата на туризма и винопроизводството. Германският пазар има потенциал за развитие за българските винопроизводители при отбелязания през миналата година ръст в износа на вина за тази страна.

Г-жа Осиковска успешно управлява и развива няколко милионна инвестиция в лозови масиви, бутикова винарска изба Златен Рожен, едноименен хотел и ловно стопанство и има съществен принос за налагане на бранда на българския и международния пазар с уникална селекция от висококачествени вина, произведени в региона на Мелник.
Маруся Осиковска е завършила специалност „Международен туризъм” в УНСС с немски език. Работила е като експерт, отговарящ за пазарите в САЩ и Канада в Министерство на икономиката и енергетика. Тя е майка на три деца.