За трета поредна година Винарна Златен Рожен се включи в месната инициатива на винарните от Долината на Струма – “Дни на отворените врати в Мелнишко” по повод Трифон Зарезан. По традиция празникът започна с ритуално зарязване на лозовите масиви, танци и дегустации на вино.

Сред специалните гости на събитието бяха кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, кметът на Сандански – Атанас Строев и зам. областния управител на община Сандански – Антоанета Янчева.

Приветствие към гостите и партньорите направи Маруся Осиковска, облечена в традиционна носия. Тя изрази своята благодарност  към присъстващите за възможността да почетат празника както традицията повелява – пищно и весело, за да може и годината да бъде успешна, а реколтата – добра.

Семейство Осиковски развиват своя винен бизнес вече 10 години в село Капатово и този юбилеен Трифон Зарезан е изключително емоционален за целия екип, отаден на хубавото мелнишко вино.

За този период виненото семейство открива малък бутиков хорел в с. Рожен, придобива лозови масиви в село Капатово и село Левуново и построява модерна винарна и дегустационна, в която посреща не само днес, но и целогодишно, винолюбители от страната и чужбина.

Трифон Зарезан е и символ на новото начало, вярата и прераждащата се природа. Първите 10 години от създаването на избата са основата, над която се гради бъдещето на избата, съчетаваща традициите на Мелнишкия край с модерните технологии за направата на вина с международно качество и локален почерк. Това сподели г-жа Осиковска пред многобройните любители на виното, посетили днес избата.

За доброто настроение се погрижиха Карамфил Божиков и Ансамбъл „Празник“.

Празникът продължи и в събота и неделя след 14-ти февруари с празнична програма на Общински детски комплекс Петрич, благотворителен базар и безплатен тур и дегустации на млади вина.

Благодарим на всички наши гости и винолюбители, дошли в Мелнишко от всички краища на България! Ще ви очакваме отново!