fbpx

Пакет “Family Reserve”

73,60 лв.

Изчерпан

Серията „Family Reserve“ включва 4 прецизно направени елегантни вина, с които искаме да покажем уникалния характер на Долината на Струма.

Гроздето и за четирите вина идва от собствените лозови масиви на Златен Рожен, отглеждани с уважение към земята, познаване на местния тероар и в търсене на уникалния му почерк.

Близостта на двата лозови масива – в с. Капатово и с. Левуново, позволява на гроздето да пристигне в отлично състояние и да не е необходимо добавянето на сулфити на този етап от производство.

Изчерпан

Категории: ,

Описание

WHITE SAND бяло вино от Широка Мелнишка лоза, 2018 

White sand e направено по технологията „blanc de noir”, т.е бяло вино от червен сорт. Гроздето се бере рано сутрин в касетки от 10 кг. Оставя се за една нощ в хладно помещение (5℃). На сутринта целите гроздове се пресуват в пневматична преса с максимално налягана 0,8 бара. Гроздовият сок се избиствя само чрез ниска температура. Ферментацията протича при 16℃ в продължение на две седмици. След това в период от два месеца се извършва ежедневен батонаж. През февруари след Трифон Зарезан, бутилираме виното без никакви избистрящи продукти.

White Sand се характерира с интензивен аромат с отличителни нотки на бели цветя, авокадо, пикантни нотки на бял пипер и масло. Сухо, но сочно вино със средно тяло и добре балансирана свежест.

Чудесен избор за начало на вечерта или в съчетание с тапаси или леки салати.

 

ROSASPINA Розе от Санджовезе

Санджовезето е набрано рано сутринта от по-хладните склонове на нашите лозови масиви край село Левуново. Касетките с грозде прекарват една нощ на 8℃.

На следващата сутрин целите гроздове се пресоват с ниско налягане в пневматични преси БЕЗ НИКАКВИ ДОБАВКИ НА СУЛФИТИ.

Прави се бистрене чрез охлаждане за един ден. След това ферментацията започва и продължава 25 дни на 16℃.

След края на ферментацията виното престоява с фините утайки в продължение на 3 месеца като се прави ежедневен батонаж.

Виното се характеризира с блед цвят сьомга, с впечатляващ средноинтензивен букет от флорални и плодови аромати. Долавят се виолетка и бяла праскова. Тялото е средно и обло с много приятен соленоват финал.

 

SANSI Сира и Санжовезе

Балансиран бленд от Сира и Санжовезе (50/50), набрани в перфектна зрялост, както по отношение на захарите, така и по отншение на фенолите с цел да се постигне комбинация от меки танини и мощен плодов вкус.

Прилага се студена мацерация преди ферментацията за 7 дни. След ферментацията се прилага отново мацерация за 2 седмици, а малолактичната протича в иноксови съдове.

SANSI е направено изцяло без десег с дъб с цел да се запазят естествените плодови аромати в гроздето. Виното е чудесно начало на вечерта. Цветът е пурпурен и плътен. Ароматът е интензивен и комбинира плодови и флорални нотки. Средно тяло с меки и обли танини.

Удоволствие е да споделяме това вино с хората, които обичаме.

 

MELNISHKI CEPAGE Мелник 55 и Мелнишки рубин

Нашето най-добро грозде от Мелник 55 и Мелнишки рубин е набрано заедно от лозята със скалисти почви край с. Капатово. Двата сорта ферментират заедно като класически сепаж. Мацерацията е в продължение на 3 седмици. Малолактичната ферментация протича докато гроздовият сок е още с джибрите. Отлежава 6 месеца във френски бъчви второ зареждане.

Виното има плътен рубинен цвят. Ароматът е интензивен, преобладават черни дребни плодове, подправки, кафе и шоколад. Танините са мощни и заоблени, вкусът е наситен, а финалът дълъг.

Това вино отлично представя тероара на левия бряг на река Струма.

Комбинира се добре с месо и сирена.

Заглавие

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА СОФИЯ. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ДРУГИ ГРАДОВЕ ПРИ ПОКУПКА НАД 150 ЛВ.