fbpx

Пакет “Местни сортове”

94,30 лв.

Изчерпан

Пакетът включва 6 вина от 4 местни сорта от нашите собствени лозови масиви край с. Левуново и с. Капатово. Ще може да опознаете Санданския мискет с едно бяло вино, Широката мелнишка лоза с едно бял и едно розе, както е в бленд. Мелник 55 и Мелнишки рубин ще откриете в един сепаж и два бленда.

Пакет „Местни сортове“ от 6 вина – две бели, едно розе и три червени

  • Сандански Мискет, бяло вино, серия Zlaten Rozhen, 2018 – 10.80 лв.
  • White Sand, Family Reserve, бяло вино от Широка Мелнишка лоза 2018 – 17.90 лв.
  • Розе от Широка мелнишка лоза, серия Zlaten Rozhen, 2018 – 10.80 лв.
  • Мелнишки сепаж, Мелник 55 и Мелнишки рубин, червено вино, серия Family Reserve 2017 – 18.90 лв.
  • Мелнишки купаж, червено вино, серия Zlaten Rozhen – 10.90 лв.
  • Мелнишки купаж Премиум, червено вино, серия Zlaten Rozhen Premium – 25 лв.

Изчерпан

Категория:

Описание

Сандански Мискет
бяло вино, серия Zlaten Rozhen, 2018
Виното се отличава с бледозлатист блестящ цвят. Ароматът е интензивен като преобладават цветисти нотки, зрели бели и тропически плодове с акценти на лайм. Тялото е средно, мазновато, а свежестта умерена.
Алк.: 12.5% об.
Обем: 750 мл

White Sand
Family Reserve, бяло вино от Широка Мелнишка лоза, 2018
White sand e направено по технологията „blanc de noir”, т.е бяло вино от червен сорт. Гроздето се бере рано сутрин в касетки от 10 кг. Оставя се за една нощ в хладно помещение (5℃). На сутринта целите гроздове се пресова в пневматична преса с максимално налягана 0,8 бара. Гроздовият сок се избистря само чрез ниска температура. Ферментацията протича при 16℃ в продължение на две седмици. След това в период от два месеца се извършва ежедневен батонаж. През февруари след Трифон Зарезан, бутилираме виното без никакви избистрящи продукти.
White Sand се характеризира с интензивен аромат с отличителни нотки на бели цветя, авокадо, пикантни нотки на бял пипер и масло. Сухо, но сочно вино със средно тяло и добре балансирана свежест.
Чудесен избор за начало на вечерта или в съчетание с тапаси или леки салати.
Алк.: 12% об.
Обем: 750 мл

Розе от Широка мелнишка лоза
серия Zlaten Rozhen, 2017
Цвят сьомга със среден интензитет. Преобладава нюанс на дива ягода и малина. Вкусът е сочен и лек, с продължителен приятен плодов послевкус и свеж финал.
Алк.: 12.5% об.
Обем: 750 мл

Мелнишки сепаж
Family Reserve Мелник 55 и Мелнишки рубин, червено вино
Нашето най-добро грозде от Мелник 55 и Мелнишки рубин е набрано заедно от лозята със скалисти почви край с. Капатово. Двара сорта ферментират заедно като класически сепаж. Мацерацията е в продължение на 3 седмици. Въглекиселата ферментация протича докато гроздовият сок е още с джибрите. Отлежава 6 месеца във френски бъчви второ зареждане.
Виното има плътен рубинен цвят. Ароматът е интензивен, преобладават черни дребни плодове, подправки, кафе и шоколад. Танините са мощни и заоблени, вкусът е наситен, а финалът дълъг.
Това вино отлично представя тероара на левия бряг на река Струма.
Комбинира се добре с месо и сирена.
Алк.: 14% об.
Обем: 750 мл

Мелнишки купаж
червено вино, серия Zlaten Rozhen

Рубинен цвят със среден интензитет. Ароматът е наситен и богат с акцент на черни горски плодове и подправки. Стегнат вкус с добър баланс и дълъг топъл финал.
Алк.: 13% об.
Обем: 750 мл

Мелнишки купаж Премиум
червено вино, серия Zlaten Rozhen Premium

Наситен рубинен цвят. Ароматът е богат с акцент на орехова шума, зряла череша, черни горски плодове, подправки и какао. Виното има приятна и сочна структура, мека свежест, леки акценти на ванилия и мока, с много добър баланс и дълъг плодов топъл финал.
Алк.: 13.5% об.
Обем: 750 мл