продават в lidl

Оперативният управител на винарската изба – Маруся Осиковска, отчита постоянен ръст на търсенето и много добри резултати на родните пазари през настоящата година.

От днес, 29/09/2016 г., любимите вина от долината Струма с марка ЗЛАТЕН РОЖЕН ще се продават в най-динамично развиващата се верига магазини за хранителни стоки в България – немската “Лидл”. Фактът, че “Лидл” е част от търговска група за търговия с хранителни и нехранителни продукти с централа в Германия и преобладаващо немска корпоративна култура не попречи на екипа на ЗЛАТЕН РОЖЕН да сбъдне една своя отдавна поставена цел, а именно да реализира присъствие във водещ международен ритейлър със своите бутикови вина, в чиито вкусове и аромати пълноценно се отразява красотата и енергията на нашата, българската земя.

Първият търговски обект, в който от днес навлизат продуктите на ЗЛАТЕН РОЖЕН, е магазинът на LIDL в Sofia Ring Mall.

“Златен Рожен стартира ново и силно партньорство и се надявам то да е успешно и мотивиращо и за двете страни. Във времена на силна конкуренция в бранша за нас е чест да сме част от асортимента на една от най-успешните търговски вериги в България – немската “Лидл България”. Вярваме, че нашите вина ще се приемат много добре заради изключително високото качество на устойчиво конкурентни цени”, заяви Маруся Осиковска по повод официалния старт на сътрудничеството между Винарска изба ЗЛАТЕН РОЖЕН и LIDL.

За Златен Рожен:

Винарска изба ЗЛАТЕН РОЖЕН е бутикова винена изба, разположена в Мелнишкия край – в близост до село Капатово, на 20 км. южно от град Сандански и на 19 км. от село Рожен. Гроздето се добива от собствен лозов масив от 180 декара в долината на река Струма – район с дългогодишни винарски традиции. Избата е модерен комплекс със завършен цикъл на производство, оборудвана с ферментационни съоръжения за контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. Добитото от прилежащите лозови масиви грозде се преработва на място, достигайки годишен капацитет от над 150 тона. В сортовата структура на лозовия масив доминиращи са сортовете Мерло, Каберне, Сира, типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка Мелнишка Лоза.