Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) определи Винарска изба „Златен Рожен“ за „най-иновативна винена дестинация на 2018 г.“. Престижната награда беше връчена по време на церемонията на годишните награди на БХРА късно вечерта на 5 декември в „София Хотел Балкан”. Церемонията се провежда за 23-ти пореден път и отличава от 1996 г. насам постиженията на мениджъри и предприемачи в сферата на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството, инвестициите и др.

винена дестинация“Бих го нарекла по-скоро признание, отколкото награда”, сподели Маруся Осиковска, управител и собственик на Златен Рожен. “Благодаря на екипа си, благодаря на фантастичния ни енолог Федерико, благодаря на съпруга си – тази награда е плод на общия ни труд и споделена емоция”, добави развълнувана тя.
Настоящата година бе изключително динамична и успешна за избата: нова иновативна, лимитирана, ръчно направена премиум линия вина, новоизградена дегустационна част, винен бар и прилежащ фирмен магазин, както и ангажирането на нов продуктов директор – Федерико Ричи, енолог с богат професионален опит от Тоскана, Италия, мащабни инвестиции, закупуване на нови лозови масиви и сделка по придобиването на конкурент от региона.