световното по виноС пищна гала-вечеря в хотел Санкт Петербург в Пловдив и наситена програма, дегустации и български хора приключи 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxells в града под тепетата. Златен Рожен бе част от елитното събитие със собствен щанд и 3 класни сорта вино, на които събраният на едно място световен винен елит имаше възможност да се наслади по време на самата вечеря. Мондиалът е най-престижният независим винен конкурс в света, единствен пътуващ конкурс в Европа и единственият, който събира на едно място представители на целия световен винен елит, 320 сомелиери, членове на винаро-лозарски асоциации, търговци от специализирани магазини и големи вериги от цял свят.

Изключителен бе интересът към вината на Златен Рожен на вечерта на местните сортове в първия ден от наситената програма на “Световното по вино” в Пловдив. Топ сомелиери, винени журналисти, търговци и енолози от цял свят споделиха отличните си впечатления от организацията на конкурса, от България и разбира се от високото качество на българските вина и увериха, че ще работят за промотирането на България като страна-винопроизводител и по-доброто й позициониране на световните винени пазари.

“Ще пиша за вас, обещавам!” – с тези думи ни изпрати последният посетител на щанда ни – еножурналист от Португалия, в последната вечер от конкурса, а ние се сбогувахме със самочувствието, че можем да произвеждаме наистина добри вина!