Тази седмица бяха проведени две събития на Златен Рожен в двата най-големи града в Украйна (Харков и Киев), в присъствието на водещи сомелиери Виталий Чепьiгин и Андрей Петровский, собственици на клубове и ресторанти, големи търговски вериги, както и любители и ценители на хубавото вино.

Бяха дегустирани първокласните вина на Златен Рожен и присъстващите се запознаха с особеностите на нашия тероар и българското винопроизводство. Поводът бе официалното представяне на избата на украинския пазар и откриването на търговското представителство в страната.

Особено впечатление направиха купажите между местните мелнишки и международни сортове като Сандански мискет и Совиньон блан, Широка мелнишка лоза и Мерло, White Sand (бялото вино от червено грозде от Широка мелнишка лоза, серията Фемили ризърв). На представянето присъстваха собственикът на винарната Теодор Осиковски, ръководителят на местното представителство Константин Семенов и търговски представители на фирмата.

Презентациите бяха отразени от местни представители на медиите и специализирани издания като Киевски Дринкс+, Wine & Spirits, туроператорски агенции и други.

За връзка с нашия представител в Украйна:
Константин Семенов: тел. +380 (67) 576 76 39, k.semenov@hotmail.com