SYCAGY Exclusive Lot 2017 наскоро получи още едно признание: 5 точки от КАТАлог на българското вино 2020. Това е най-високата оценка на престижното издание, която са получили едва 60 български вина. Каталогът излиза всяка година през ноември, за да даде насоки на винолюбителите за българските вина.

SYCAGY Exclusive Lot 2017 е произведено в лимитирана серия от 1500 бутилки.

sycagy

 

Името на виното е вдъхновено от рядко срещания бленд между Сира (SY), Каберне Фран (CA) и италианския сорт Санджовезе (GY) от 20 годишните ни лозя край село Левуново.

Цялата реколта е обрана при перфектна фенолна зрялост на гроздето с максимално съхранен ароматен профил.

Ферментацията отнема за 21 дни като се прилагат ежедневни делисажи. По време на мацерацията протича и въглекиселата ферментация.

SYCAGY отлежава 12 месеца в нови френски бъчви, за да ви предложи в чашите един плътен рубинен цвят с виолетови отенъци, интензивен и комплексен букет от аромати на плодове, някои цветисти аромати като сушени листа от роза, както и подправкови нотки на черен пипер. Виното е с плътно обло тяло, като всеки от сортовете е показал своя характер. Сирата допринася за мекотата, мощта идва от Каберне Франа, а Санджовезето внася свеженст и осезаеми танини.

SYCAGY Exclusive Lot показва характера и потенциала на тероара от левия бряг на река Струма – плътност, елегантност и дълъг потенциал за отлежаване.

 

Може да го намерите в някои от добрите винени магазини и ресторанти, както и на нашия онлайн магазин: www.zlatenrozhen.bg/magazin

SYCAGY Exclusive lot 2017 е носител и на още една награда: Златен медал от Concours Mondial de Bruxelles!

Време е за подаръци! Изберете най-доброто за своите близки (а и за себе си ;)!