Златен Рожен изпраща една успешна и предизвикателна година, която ще се запомни с откриването на Музея за ретро автомобили в село Капатово, но и с много други малки и големи постижения на винарската изба. Зад тях стоят не само усилията на екипа, но и тези на партньорите на винарната в туристическия бранш.

Ето защо на 01.12.22 г. се проведе “Зимен бал Златен Рожен”, организиран от сем. Маруся и Теодор Осиковски, което събра в конферентната зала на хотел Медите партньори, приятели и служители на винарска изба Златен Рожен. Събитието се провежда за пръв път, но идеята е да се превърне в традиция, с която Златен Рожен да засвидетелства своята благодарност по един красив и празничен начин.

Винарната е изградила и отлично публично-частно партньорство, затова сред  гостите на бала бяха зам.-кметът на община Петрич Нина Попова и кметът на община Сандански Атанас Стоянов.

След като благодари на служителите на избата за труда им, Теодор Осиковски обяви служителя на годината на Златен Рожен – това е главният готвач на едноименния хотел Николай Неделков. Той е един от първите служители на Златен Рожен ЕООД и беше отличен за дългогодишната си активна дейност за развитието на семейния хотел в село Рожен.

Маруся Осиковска връчи грамотите на партньорите на годината на Златен Рожен.

Комплекс Авалон в гр. Петрич получи грамота в категорията ресторант, а СПА хотел „Петте елемента“ в гр. Сапарева баня бе отличен в категорията хотел. Отличията се присъждат за най-голям принос и активни партньорски взаимоотношения, допринесли за развитието на Златен Рожен.

С приветствия към гостите се обърнаха главният консултант на Златен Рожен Федерико Ричи и Костадин Ефендийски – председател на авто клуб Класик Сандански.

Специален гост на бала бе Силвия Аздреева първата българка, осъществила последователно изкачване на Еверест и Лхотце (за 27 часа), втората българска жена, изкачила Еверест, и първата достигнала върха на Лхотце. Силвия говори в словото си за социалните отговорности, подпомагането на каузи и благотворителност, извършвани от Златен Рожен.

Сред тях са финансова подкрепа за баскетболен клуб Спартак и инициативата Културно наследство за събиране на средства за възстановяване на иконописа в Роженския манастир. Златен Рожен има принос и във финансирането на филма за град Петрич, който се прави от Фондация “Заедно към върха”, чийто председател е Силвия Аздреева.

За доброто настроение на бала се погрижи квартет Note, както и винаги блестящата водеща Тони Кирилова.

Повече снимки от събитието може да разгледате в нашата Галерия.