Перфектно време за голф, класни вина и отлична игра по време на първия турнир на Zlaten Rozhen Golf Cup в Пирин Голф и Кънтри Клуб

На 13-ти април се състоя 1-вият по рода си голф турнир на Златен Рожен. Въпреки мрачната прогноза на времето, участниците се радваха на слънчево и сухо време до самия край на турнира. По време на целия турнир се разля много вино от стартовата дупка до церемонията по награждаването всички участници направиха дегустация на уникалния Мелнишки сепаж, Rosa Spina, SANSI и много други вина от щедрата изба на Златен Рожен.

Виното на Златен Рожен донесе много добро настроение и късмет на участниците . Форматът на турнира бе в 3 дивизии с последователен старт. Победителите на деня спечелиха специално селектирани вина от най-новата колекция на Златен Рожен, както и уникални ваучери за почивка с half board настаняване в семеен хотел Златен Рожен (с. Рожен) с включен винен тур и дегустация в изба „Златен Рожен”.

По време на награждаването „Гвоздеят” на вечерта беше PGA pro Martin Westphal – първият голф директор на Пирин Голф и Кънтри Клуб, който получи специална награда – Почетно членство в Пирин Голф и Кънри Клуб и разбира се, бутилка българско вино от Златен Рожен.

На гала вечерята в ресторанта Euro Kitchen на 5-звездния хотел Pirin Golf Hotel & SPA , Мария Стойкова – представител на „Златен Рожен”, направи презентация на вината, които бяха сервирани по време на вечерята и които присъстващите имаха удоволствието да опитат с всяко отделно ястие. С блестящата си презентация Мария Стойкова успя още повече да заинтригува голфърите и техните придружители, в резултат на което, много от голфърите се присъединиха към масата на спонсора, за да се запознаят лично с г-н и г-жа Осиковски, да изкажат благодарността си и да потвърдят посещението си в изба „Златен Рожен” .

Наградата за най-дълъг удар на 11 дупка, отиде при Ивайло Филипов, а най-точен удар на 15 дупка направи Артур Млетцяк.

В класирането в дивизия А, първото място бе спечелено от Пламен Мицански, с резултат от 73 удара, последван от Владимир Михайлов с 76 и Кирил Златков, който завърши трети също със 76 удара и по-слаб резултат на последната дупка. В дивизия Б, класирането бе доста оспорвано, като резултатите на първите двама бяха равни, и класирането отново се реши от резултатите на последните дупки. Първото място грабна редовният победител Ивайло Филипов, с резултат от 33 точки. Втори се нареди Warren Smith с 33 точки, следван от Ангел Илиев с 31 точки.

В дивизия С, първото място грабна Виктор Генев, с резултат от 28 точки. Втори се нареди Димитър Бъчваров с 26 точки, следван от Борислав Павлов с 26 точки. Победителите на турнира благодариха на „Златен Рожен” за уникалното вино и чудесните награди, а на екипа на „Пирин Голф и Кънтри Клуб” за добрата организация и както винаги безупречно поддържаното игрище.

Още снимки от събитието може да разгледате в нашата Галерия.