За нас 2018-02-17T15:47:20+00:00

Винарска изба Златен Рожен

Винарска изба Златен Рожен произвежда висококачествени български вина, благодарение на собствени лозови масиви и център за преработка и производство на вино. От август 2017 г. избата увеличи своите собствени лозови масиви и вече притежава 800 декара първокласни лозови насаждения. С наличната модерна техника и поливна система тя се превръща в един от големите собственици на лозови насаждения в района на долината на река Струма.

Винарска изба Златен Рожен е разположена в село Капатово на 20 км южно от град Сандански и на 19 км от Рожен. Изградена е на площадка в близост до лозовите масиви. Специализирана е в производството на червени вина, бели вина и розе. Годишно във винарната се приемат и преработват 150 тона грозде, предстои разширение. Използвайки традициите във винарството в комбинация с изключителния тероар, даващ така специфичните за района аромати и вкусове, избата произвежда качествени, атрактивни и запомнящи се вина, които да покрият растящите изисквания на любителите на хубавото българско вино.

Винарска изба Златен Рожен се превърна в  общ архитектурен комплекс състоящ се от три части – производствена, търговска и хотелска. В производствената част, която е обособена в два сектора може да се проследи пътя на виното от гроздобера до стареенето в дъбови бъчви. В надземната част се извършва приемане на гроздето и първичната му преработка. В специално изграденото подземно помещение, където се поддържа по естествен начин постоянна температура и влажност, част от виното съзрява в дъбови бъчви тип „барик“, както и стареене в бутилки. Избата разполага с висококачествено оборудване, модерна лаборатория и съвременна бутилираща линия.

Цялата колекция от вина може да разгледате в онлайн магазина на винарската изба.

Хотел Златен Рожен

Хотел Златен Рожен е тризвезден бутиков хотел и работи целогодишно. Разположен в непосредствена близост до Роженския манастир на 6 км. от най-малкия град в България – Мелник. Районът е известен с мекия си климат, многобройните слънчеви дни и чистия въздух, които гарантират пълноценния отдих на нашите гости. Изграден е на три нива и работи целогодишно.

На първото ниво на хотела се намира уникална дегустационна зала, в която сомелиери и клиенти могат да извършват дегустации. В механата, разположена на второто ниво с капацитет от 130 места, предлагаме вкусни специалитети от българската национална кухня и богат асортимент от напитки и вина, произведени от собствени лозови масиви. Третият етаж на комплекса обхваща 12 луксозни двойни стаи и един апартамент, които съчетават уют и комфорт. Хотелът разполага с интернет, кабелна телевизия, телефон и паркинг.

Районът, в който е разположен хотелът, е богат на забележителности, които нашите гости могат да посетят. Наблизо са Национален парк „Пирин”, природният феномен Мелнишки скални пирамиди и един от най-големите и добре запазени манастири в България – Роженският. В близост е и местността Рупите, заедно с храм-паметник Света Петка Българска, както и националният парк-музей Самуилова крепост. И двете забележителности са включени в списъка на Стоте национални туристически обекта.

За повече информация, снимки или резервации можете да разгледате сайта на хотел Златен Рожен